COLONHIDROTERAPIE
Întrebări frecvente

Ce este Colonhidroterapia?

Colonhidroterapia (irigarea colonului) este cea mai completă, simplă şi sigură metodă de detoxifiere a corpului. Prin folosirea delicată a apei, colonul este curăţat de impurităţi, hidratat şi tonificat. Rezultatul: colonul îşi va îndeplini funcţiile ca nou şi va răspândi o stare de bine în tot organismul.

Care este diferenţa dintre procedura de hidrocolonoterapie şi clisma?

În cazul clismei se realizează o singură infuzie de apă ce pătrunde doar în porţiunea terminală a colonului. CHT implică mai multe infuzii şi descărcări, reuşind pe parcursul tratamentului să cureţe întregul colon.

Pentru cine este indicată colonhidroterapia?

Acesastă terapie este benefică pentru orice persoana. Chiar dacă avem o alimentaţie corectă şi facem exercitiu fizic, suntem expuşi la toxinele din mâncare, aer şi apă. O curăţire periodică ridică tonusul, dar este indicată mai ales pentru: probleme digestive – iritaţii intestinale, constipaţie, colită, alergii, oboseală cronică, dureri musculare, artrită, probleme dermatologice – acnee, iritaţii, psoriazis, eczeme, cei care işi schimbă dieta sau încep o cură de slăbire, sportivii care vor să îmbunătăţească eficienţa metabolismului, cei care au folosit antibiotice timp îndelungat.

Care este pregătirea înainte de colonhidroterapie?

Consultarea contraindicaţiilor reprezintă primul pas înainte de tratament. În momentul în care ajungeţi la cabinet, se completează un chestionar medical necesar desfăşurării în condiţii optime a terapiei. Înainte cu o zi de tratament, vor trebui evitate băuturile carbogazoase şi alimentele precum fasolea, lintea, nucile, varza, brocoli şi conopida. De asemenea, este indicat să evitati alcoolul cu 24 de ore înainte şi după terapie. În ziua tratamentului vă recomandăm să mâncati uşor, iar cu două ore inainte de terapie să nu mâncati nimic, dar puteţi bea apă sau ceai.

Cum decurge o şedinţă de colonhidroterapie?

Apa purificată si sterilizată, la o anumită temperatură şi presiune prestabilită este introdusă, prin intermediul unui speculum, pe toată lungimea colonului. Apa stimulează peristaltismul intestinal (contractia de colon), astfel încât la nivelul colonului se va introduce doar apa, în timp ce resturile sunt eliminate în mod natural de colon. Durata sesiunii de irigare este de 40-45 min. Pe toată durata procedurii, veţi fi acoperit, în acest fel respectându-se în totalitate intimitatea dumneavoastră.

Este dureroasă?

Nu există niciun motiv pentru care să simţiţi durere. Se poate întampla ca în timpul sesiunii de colonhidroterapie, din cauza acumulării de gaze, sau atunci când colonul se contractă pentru a elimina deşeurile depuse pe peretii lui, să apară o senzaţie de disconfort sau chiar crampe. De cele mai multe ori însă, terapia este confortabilă, nedureroasă, chiar placută.

Metoda este sigură?

Da, exceptând cazurile în care există contraindicaţii. Este o metodă naturală care nu implică nici un fel de substanţe chimice şi nu forţează colonul. Apa este introdusă cu presiune scăzută, astfel încât nu există nici un pericol de perforaţie intestinală.

Colonhidroterapia ajută la eliminarea paraziţilor?

Patru din cinci oameni sunt infectaţi cu paraziţi. Colonhidroterapia elimină şi bacteriile negative. Specialiştii consideră că medicamentele nu sunt suficiente pentru înlăturarea paraziţilor din corp şi recomandă irigarea colonului. Bacteriilor sănătoase le oferă, în schimb, un mediu de lucru plăcut, pentru producţia de vitamine B şi K, pe care, un colon curat, le absoarbe imediat.

Ce se întămplă cu microflora de la nivelul colonului?

Se vor spăla unele bacterii bune, dar se vor spăla o mulţime de bacterii rele. Se recomandă probioticele sub formă de capsule dar şi iaurtul, laptele bătut pentru repopularea bacteriilor bune, mai ales pe un teren curat.

Cât durează o şedinţă?

Eliminarea toxinelor adunate ani în şir pe pereţii colonului nu se poate face într-o zi. Numărul de şedinţe variază de la un individ la altul, luându-se în calcul gradul de stres şi oboseală, alimentaţia pacientului şi stilul său de viaţă precum şi afecţiunile de care suferă pacientul (dacă există). În urma discuţiei preliminare, terapeutul poate stabili numărul de şedinţe necesare. În general, sunt recomandate, la început, 6 şedinţe efectuate consecutiv pentru a putea îndepărta cât mai mult din reziduurile stagnante. În funcţie de afecţiunile fiecăruia se pot extinde până la 10 şedinţe. Ulterior, când starea de sănătate a intestinului este ameliorată, se recomandă aproximativ 3-4 şedinţe o dată pe an.

Se poate deveni dependent de CHT?

Nu, dimpotrivă. CHT ajută la restabilirea echilibrului şi funcţiilor fiziologice ale colonului. Spre deosebire de laxative, care acţionează prin iritarea mucoasei colonului, CHT stimulează musculatura intestinală într-un mod natural şi îl ajută să îşi recapete motilitatea.

Ce echipament folosim?

Confortul şi siguranţa pacientului sunt pe primul loc. De aceea, la Vital Terapia folosim echipamentul HC-2000 Automatic marca TRANSCOM (Spania). Înfiinţată în 1981, TRANSCOM este lider mondial în domeniul cercetării şi producţiei tehnicii pentru colonhidroterapie. Aparatele sunt certificate/aprobate din punct de vedere calitativ (IS013485) şi medical (UE, SUA, Canada, Rusia, China, Japonia). Aparatul asigură siguranţa pacientului 100%, în timpul procedurii, datorită performanţei aparatului.

Există riscul de contaminare?

Nu. Apa folosită este filtrată şi purificată, toate instrumentele ce intră în contact cu dumneavoastră  sunt de unică folosinţă, iar ca o măsură suplimentară aparatul este dezinfectat după fiecare utilizare.

PROGRAMEAZA-TE ACUM!

DOTARI

Aparatul de COLONHIDROTERAPIE folosit de VITAL SPA este “HC-2000 Automatic”, marca Transcom, este prevăzut cu:

  • sistem automat de pregatire a procedurii: sistem de umplere, sistem de irigare
  • sistem lent şi rapid de eliminare a reziduurilor
  • sistem de vizualizare a evacuării reziduurilor
  • sistem de introducere a unor soluţii terapeutice
  • control automatizat al presiunii, temperaturii şi volumul lichidului din interiorul colonului pacientului
  • apa este filtrata şi sterilizată cu UV, echipament steril, tubulară de unică folosinţă.
  • sistem de irigare şi curăţare ermetic ce asigură eliminarea mirosurilor neplăcute, dar mai ales a riscului contaminării (pacient-pacient, pacient-operator)

Instrumentele ce intră în contact cu pacientul sunt de unică folosintă!