COLONHIDROTERAPIA

COLONHIDROTERAPIA

Colonhidroterapia este o metodă prietenoasă, blândă ce implică infuzia de apă filtrată, purificată si sterilizată, în colon via rectum, la o temperatură de 36-40°C si o presiune optimă, ambele fiind permanent monitorizate. Instrumentele ce intră în contact cu pacientul sunt de unică folosinţă eliminând orice posibilitate de contaminare. Întreaga procedură se realizează în sistem închis ceea ce permite ca întreg conţinutul intestinal să fie transportat direct către sistemul de evacuare fără nici un fel de miros dezagreabil sau alte situaţii ce ar putea leza sensibilitatea. În timpul tratamentului se realizează o serie de infuzii şi descărcări si de asemenea, un uşor masaj abdominal pentru a facilita dislocarea materialului toxic aderent la pereţii colonului. O şedinţă de colon hidroterapie poate dura între 45 si 60 de minute.

În timpul şedinţei de colonhidroterapie pacientul stă întins pe patul de tratament, fiind conectat la aparat. Pe parcursul procedurii, în intestinul gros circulă apa preparată pentru tratament, ajungând în toate “colţurile” în care o clisma sau produsele de genul ColonHelp, Colonix, etc. nu pot ajunge, dizolvând şi eliminând toxinele.  Procedura nu este dureroasă. Chiar dupa prima şedinţă de detoxifiere se constată o îmbunătăţire şi o stare de bine a organismului. Pentru a obţine rezultate corecte se efectuează minimum 6 şedinţe de colon hidroterapie de 40-45 minute. După 3-4 şedinţe se elimină, în primă fază, reziduurile din rectosignoid şi colonul descendent, apoi se curaţă curbura splenică şi colonul transversal, iar la final, se curaţă colonul ascendent, cecum-ul (unde se acumulează cele mai multe resturi).

Curăţarea intestinală se face cu ajutorul unei aparaturi moderne, folosind apa filtrată, purificată şi sterilizată cu LAMPA UV. Pot fi folosite şi ceaiuri pe bază de plante, care sunt introduse în cuva specială a dispozitivului de colonhidroterapie şi care asigura o mai bună curăţare a intestinului gros ca fiind un mai bun cicatrizant, antiinflamator şi antibacterian. Procedura în sine dateaza de peste o sută de ani dar încă din antichitate se acorda o deosebită atenţie curăţării profunde a colonului.

Aparatele actuale de colonhidroterapie sunt performante şi asigură o permanentă urmărire a pacientului pe tot parcursul şedinţei de tratament.

Echipamentul folosit de cabinet este marca TRANSCOM Spania. Înfiinţată în 1981, TRANSCOM este lider mondial în domeniul cercetării şi producţiei de aparatura tehnică pentru colonhidroterapie. Aparatele sunt certificate/aprobate din punct de vedere calitativ (ISO13485) şi medical (UE, SUA, Canada, Rusia, Japonia, China).

PROGRAMEAZA-TE ACUM!

DOTARI

Aparatul de COLONHIDROTERAPIE folosit de VITAL SPA este “HC-2000 Automatic”, marca Transcom, este prevăzut cu:

  • sistem automat de pregatire a procedurii: sistem de umplere, sistem de irigare
  • sistem lent şi rapid de eliminare a reziduurilor
  • sistem de vizualizare a evacuării reziduurilor
  • sistem de introducere a unor soluţii terapeutice
  • control automatizat al presiunii, temperaturii şi volumul lichidului din interiorul colonului pacientului
  • apa este filtrata şi sterilizată cu UV, echipament steril, tubulară de unică folosinţă.
  • sistem de irigare şi curăţare ermetic ce asigură eliminarea mirosurilor neplăcute, dar mai ales a riscului contaminării (pacient-pacient, pacient-operator)

Instrumentele ce intră în contact cu pacientul sunt de unică folosintă!